Focaccia amb sal Maldon i romaní

Ingredients

Massa d’oli:

  • 250g de farina de mitja força
  • 10g de sèmola
  • 1/2 sobre de llevat liofilitzat
  • 5g de sal
  • 25g d’oli d’oliva
  • 160 ml d’aigua
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • romaní fresc
  • sal Maldon

Preparació:

Amasseu la massa d’oli i deixeu-la reposar 1 hora. Aboqueu-la damunt d’una plata del forn untada amb oli. Poseu-hi les dues cullerades d’oli al damunt i exteneu-la amb els dits desde el centre cap a les puntes sense estirar-la. Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc càlid i sense corrents d’aire durant 45 minuts. Apreteu la massa amb els dits i deixeu-la reposar durant 30 minuts més.

Traieu les fulles de la branca de romaní i repartiu-les pel damunt de la focaccia junt amb la sal Maldon.

Coeu-la al forn a 220º (el forn ja ha d’estar calent) durant 25-30 minuts o fins que agafi un to daurat. Traieu la focaccia del forn i deixeu-la refredar sobre una reixa. Pinteu-la amb una mica d’oli d’oliva mentre encara sigui calenta.

Podeu fer la focaccia d’altres ingredients, per exemple amb ceba sofregida, formatge emmental i herbes provençals pel damunt. En aquest cas, col-loqueu tots els ingredients al damunt just després de donar-li forma i deixeu-la reposar durant 45 minuts.