Focaccia amb sal Maldon i romaní
Ingredients
Massa d’oli:
- 250g de farina de mitja força
- 10g de sèmola
- 1/2 sobre de llevat liofilitzat
- 5g de sal
- 25g d’oli d’oliva
- 160 ml d’aigua
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- romaní fresc
- sal Maldon
Preparació:
Amasseu la massa d’oli i deixeu-la reposar 1 hora. Aboqueu-la damunt d’una plata del forn untada amb oli. Poseu-hi les dues cullerades d’oli al damunt i exteneu-la amb els dits desde el centre cap a les puntes sense estirar-la. Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc càlid i sense corrents d’aire durant 45 minuts. Apreteu la massa amb els dits i deixeu-la reposar durant 30 minuts més.
Traieu les fulles de la branca de romaní i repartiu-les pel damunt de la focaccia junt amb la sal Maldon.
Coeu-la al forn a 220º (el forn ja ha d’estar calent) durant 25-30 minuts o fins que agafi un to daurat. Traieu la focaccia del forn i deixeu-la refredar sobre una reixa. Pinteu-la amb una mica d’oli d’oliva mentre encara sigui calenta.
Podeu fer la focaccia d’altres ingredients, per exemple amb ceba sofregida, formatge emmental i herbes provençals pel damunt. En aquest cas, col-loqueu tots els ingredients al damunt just després de donar-li forma i deixeu-la reposar durant 45 minuts.