Pastís de poma a l’estil alemany

Ingredients:

  • 1 placa de pasta de full
  • 2 pomes
  • 50 g de panses sultanes
  • 30 g d’ametlla filada
  • 2 cullerades de melmelada d’albercoc
  • sucre, canyella en pols i rom

Preparació:

Estireu la pasta de full amb un corró i poseu-la damunt d’un drap de cotó enfarinat. Estireu la pasta encara més posant les mans per sota i tibant fins que quedi molt fina.

Farciu amb les pomes tallades petites . Ensucreu i distribuïu les panses sultanes ( escaldades i escorregudes ), les ametlles, la melmelada, un polsim de canyella i un raig de rom.

Enrotlleu la pasta de full sobre ella mateixa fent servir el drap fins que tingueu un gran caneló. Poseu-lo al damunt d’una plata d’anar al forn untada amb oli i pinteu-lo amb ou batut. Enforneu-lo a 180º durant 40 minuts aproximadament. Mentre es cou, podeu pintar-lo amb mantega si veieu que s’asseca massa. Serviu-lo acompanyat d’una crema anglesa.