Pastís de poma a l’estil alemany
Ingredients:
- 1 placa de pasta de full
- 2 pomes
- 50 g de panses sultanes
- 30 g d’ametlla filada
- 2 cullerades de melmelada d’albercoc
- sucre, canyella en pols i rom
Preparació:
Estireu la pasta de full amb un corró i poseu-la damunt d’un drap de cotó enfarinat. Estireu la pasta encara més posant les mans per sota i tibant fins que quedi molt fina.
Farciu amb les pomes tallades petites . Ensucreu i distribuïu les panses sultanes ( escaldades i escorregudes ), les ametlles, la melmelada, un polsim de canyella i un raig de rom.
Enrotlleu la pasta de full sobre ella mateixa fent servir el drap fins que tingueu un gran caneló. Poseu-lo al damunt d’una plata d’anar al forn untada amb oli i pinteu-lo amb ou batut. Enforneu-lo a 180º durant 40 minuts aproximadament. Mentre es cou, podeu pintar-lo amb mantega si veieu que s’asseca massa. Serviu-lo acompanyat d’una crema anglesa.