Coca de Sant Joan
Ingredients:
Per la massa
- 500 g de farina de mitja força
- 200 ml de llet
- 2 ous
- 1 sobre de llevat de forner
- 50 g de mantega o de llard
- 65 g de sucre
- un pessic de sal
- canyella, llimona, matafaluga o anís
Pel massapà:
- 50 g de pols d’ametlla
- 50 g de sucre
Per adornar la coca
- fruita confitada
- 50g de pinyons
Preparació:
Desfeu el llevat amb la llet, afegiu-hi els altres ingredients, deixant la farina pel final. Treballeu aquesta massa fins que no s’enganxi als dits.
Unteu el taulell amb una mica d’oli, poseu-hi la massa al damunt, arrodoniu-la fent una bola i deixeu-la dins d’un pot untat amb oli. Poseu el pot dins d’una cassola amb aigua calenta (que no cremi) perquè fermenti més de pressa. Tapeu-lo amb un drap i deixeu reposar la massa uns 30 minuts. Torneu a untar el taulell amb una mica d’oli. Estireu la massa amb el corró i doneu-li forma de coca. Poseu-la sobre una llauna d’anar al forn. Pinteu la coca amb un massapà clar (pols d’ametlla, sucre i aigua) i adorneu-la amb fruita i pinyons. Deixeu-la pujar fins que augmenti el doble. Empolseu-la amb sucre i, tot seguit, coeu-la al forn a 220ºC Durant 10 o 15 minuts.