Amanida de gambes i tomàquet

Ingredients:

  • fulles d’enciam variades
    • 8 o 12 gambes pelades, crues per cap
    • ½ tomàquet madur per cap
    • llavors de sèsam
    • suc de llimona
    • oli d’oliva, pebre i sal

Preparació:

Arrebosseu les gambes amb les llavors de sèsam i coeu-les en una paella amb una mica d’oli, amb compte, de manera que el sèsam quedi enganxat a les gambes. Un cop cuites, traieu-les.

A la mateixa paella, aprofitant l’oli i les llavors que s’hauran desprès de les gambes, afegiu-hi els tomàquets tallats a daus i deixeu-los coure un minut.

Prepareu l’amanida posant una base amb les fulles d’enciam, les gambes i el tomàquet pel damunt. Acabeu-ho d’amanir amb una mica de vinagreta, feta amb oli d’oliva, un rajolí de suc de llimona i un pols pebre i sal.