Pastís d’albercocs
Ingredients:
- 1 placa de pasta de full congelada
- 250 g d’orellanes d’albercoc
- 50 g d’ametlla en pols
- 40 g de sucre
- 25 g de mantega
- 1 ou
- pell de llimona ratllada o vainilla en pols
Preparació:
Poseu en un bol la mantega pomada (tova), el sucre i l’ou i comenceu-ho a remenar. Afegiu-hi la pell de llimona ratllada o la vainilla i l’ametlla en pols. Bateu-ho bé, fins a obtenir-ne una barreja homogènia.
Descongeleu la pasta de full, estireu-la i folreu la base d’un motlle rodó d’uns 25 cm de diàmetre. Escampeu el preparat anterior pel damunt i repartiu els albercocs tallats per la meitat.
Enforneu-ho a 180º només per sota durant 25 minuts, i 5 minuts més per sobre i per sota.
Es pot servir acompanyat de nata o d’una crema clara.