Stollen

Ingredients:

Per el llevat:

  • 60 g de farina de força
  • 60 ml de llet
  • 1/2 sobre de llevat de forner

Per la massa:

  • 200 g de farina de força
  • 60ml de llet
  • 25 g de sucre
  • 3 g de sal
  • 1 ou
  • 50 g de mantega pomada
  • 60 g de panses sultanes
  • 60 g de panses de Corint
  • 60 ml de rom
  • 40 g de pell de taronja confitada picada
  • 40 g de pell de llimona confitada picada
  • 40 g de fruita confitada picada
  • 40 g d’ametlla granet
  • vainilla, canyella, cardamom
  • pell de llimona ratllada, aigua de taronger

Preparació:

Primer feu el llevat barrejant tots els ingredients.Tapeu-lo amb film i deixeu-lo reposar durant 1 hora .

Poseu les dues panses a macerar amb el rom.

Poseu tots el ingredients (menys les fruites i les ametlles) en un bol, ajunteu-hi el llevat i amasseu-ho bé. Afegiu-hi la mantega i treballeu-ho fins que la massa no s’enganxi a les mans. Afegiu-hi les fruites confitades, les panses escorregudes i l’ametlla i barregeu-ho fins que quedi ben distribuït.

Aplaneu l’stollen i doblegueu-lo . Poseu-lo sobre la plata del forn untada amb oli, tapeu-lo amb un drap i deixeu-lo fermentar durant 1 hora o fins que hagi doblat el volum.

Enforneu-lo a 200º durant 30-40 minuts.

Quan sigui fred, pinteu-lo amb mantega fosa i empolseu-lo amb sucre glaç.