Stollen
Ingredients:
Per el llevat:
- 60 g de farina de força
- 60 ml de llet
- 1/2 sobre de llevat de forner
Per la massa:
- 200 g de farina de força
- 60ml de llet
- 25 g de sucre
- 3 g de sal
- 1 ou
- 50 g de mantega pomada
- 60 g de panses sultanes
- 60 g de panses de Corint
- 60 ml de rom
- 40 g de pell de taronja confitada picada
- 40 g de pell de llimona confitada picada
- 40 g de fruita confitada picada
- 40 g d’ametlla granet
- vainilla, canyella, cardamom
- pell de llimona ratllada, aigua de taronger
Preparació:
Primer feu el llevat barrejant tots els ingredients.Tapeu-lo amb film i deixeu-lo reposar durant 1 hora .
Poseu les dues panses a macerar amb el rom.
Poseu tots el ingredients (menys les fruites i les ametlles) en un bol, ajunteu-hi el llevat i amasseu-ho bé. Afegiu-hi la mantega i treballeu-ho fins que la massa no s’enganxi a les mans. Afegiu-hi les fruites confitades, les panses escorregudes i l’ametlla i barregeu-ho fins que quedi ben distribuït.
Aplaneu l’stollen i doblegueu-lo . Poseu-lo sobre la plata del forn untada amb oli, tapeu-lo amb un drap i deixeu-lo fermentar durant 1 hora o fins que hagi doblat el volum.
Enforneu-lo a 200º durant 30-40 minuts.
Quan sigui fred, pinteu-lo amb mantega fosa i empolseu-lo amb sucre glaç.