Calçots arrebossats
Ingredients:
- calçots
- Farina de cigró
- Farina de mitja força
- Fècula de blat de moro
- Oli i sal
Per a la salsa romesco:
- 1 sobre de nyora trinxada
- 2 tomàquets escalivats
- d’1 a 4 grans d’all escalivats segons el gust de cadascú
- 80 g d’ametlles torrades
- 40 g d’avellanes torrades
- sal, oli, vinagre, pebre i una mica de bitxo sec si es vol picant
Preparació:
Netegeu els calçots traient la part de l’arrel i les fulles verdes. Peleu les primeres capes, renteu-los i deixeu-los assecar.
Prepareu la pasta per arrebossar els calçots amb parts iguals de les tres farines. Afegiu-hi aigua poc a poc i barregeu-ho bé de forma que quedi una pasta ben homogènia i que al posar-hi els calçots, es formi una fina capa de pasta pel damunt. Fregiu-los amb oli abundant, ben calent. Quan siguin rossos, deixeu-los escórrer en paper de cuina i serviu-los amb la salsa romesco.
Peleu les ametlles i les avellanes i trinxeu-les amb la mà de morter. Afegiu-hi la nyora trinxada, els tomàquets escalivats i pelats, l’all escalivat i pelat i una mica de bitxo sec (només si es vol picant). Lligueu-ho tot en el morter i afegiu-hi ¼ de tassa de cafè de vinagre i una tassa i mitja de cafè d’oli d’oliva. Poseu-hi sal i pebre al vostre gust. També podeu preparar aquesta salsa barrejant tots els ingredients a la batedora.