Amanida de formatge de cabra

Ingredients:

    • varietat d’enciams
    • 4 talls d’un dit de formatge de cabra
    • 4 talls de bacon fumat
    • 4 llesques de pa de pagès petites
    • 40 g de pinyons
    • 40 g d’ametlla filada o laminada
    • 2 tomàquets d’amanir madurs
    • oli d’oliva

Per fer l’aromàtic:

    • el suc d’una taronja
    • pell de taronja
    • una tassa petita de vinagre cabernet o de xerès
    • un raig de vinagre de Mòdena
    • 1/4 part d’un canó de canyella
    • 2 cullarades de postres de sucre
    • una cullaradeta de pebre en gra

Preparació:

Primer prepareu l’aromàtic de la següent manera:

Poseu en un cassó tots els ingredients i deixeu-los bullir durant 20 minuts a foc lent fins aconseguir un almívar.

Talleu el pa amb un motlle rodó i fregiu-lo amb oli calent i reserveu-lo damunt un paper absorvent ; fregiu les ametlles i els pinyons en el mateix oli.

Poseu el formatge de cabra fresc sobra la torrada i poseu-lo sota el grill. Quan sigui calent, coloqueu-lo damunt del plat, poseu-hi el motlle cilíndric a sobre i ompliu-lo amb les amanides, el bacon fregit a dauets, el tomàque tallat ben petit, els pinyons i les ametlles.(apreteu fort)

Cobriu-ho tot amb la vinagreta ( la vinagreta es fa barrejant tres parts d’oli d’oliva per una part d’aromàtic ). Treieu el motlle i ja teniu el plat llest.