Amanida de formatge de cabra
Ingredients:
- varietat d’enciams
- 4 talls d’un dit de formatge de cabra
- 4 talls de bacon fumat
- 4 llesques de pa de pagès petites
- 40 g de pinyons
- 40 g d’ametlla filada o laminada
- 2 tomàquets d’amanir madurs
- oli d’oliva
Per fer l’aromàtic:
- el suc d’una taronja
- pell de taronja
- una tassa petita de vinagre cabernet o de xerès
- un raig de vinagre de Mòdena
- 1/4 part d’un canó de canyella
- 2 cullarades de postres de sucre
- una cullaradeta de pebre en gra
Preparació:
Primer prepareu l’aromàtic de la següent manera:
Poseu en un cassó tots els ingredients i deixeu-los bullir durant 20 minuts a foc lent fins aconseguir un almívar.
Talleu el pa amb un motlle rodó i fregiu-lo amb oli calent i reserveu-lo damunt un paper absorvent ; fregiu les ametlles i els pinyons en el mateix oli.
Poseu el formatge de cabra fresc sobra la torrada i poseu-lo sota el grill. Quan sigui calent, coloqueu-lo damunt del plat, poseu-hi el motlle cilíndric a sobre i ompliu-lo amb les amanides, el bacon fregit a dauets, el tomàque tallat ben petit, els pinyons i les ametlles.(apreteu fort)
Cobriu-ho tot amb la vinagreta ( la vinagreta es fa barrejant tres parts d’oli d’oliva per una part d’aromàtic ). Treieu el motlle i ja teniu el plat llest.