Pastís d’ametlla amb nous
Ingredients:
Per fer la pasta brisa:
- 45 g de mantega pomada
- 35 g de sucre llustre
- 12 ml d’aigua
- 100 g de farina
- un polset de vainilla
Barregeu tots els ingredients amb les mans i folreu un motlle de 18-20 cm de diàmetre ( procureu que no quedi una capa massa gruixuda ).
Per fer la crema d’ametlla:
- 45 g de mantega pomada
- 45 g de sucre llustre
- 1 ou
- 50 g de farina d’ametlla
- 20 g de farina
- un rajolí de rom
Treballeu la mantega i el sucre. Incorporeu-hi l’ou i el rom i després la farina d’ametlla i la farina blanca. Barregeu-ho fins que quedi una pasta fina i poseu-la al damunt de la pasta brisa.
Enforneu el pastís a 180º durant 30 minuts i deixeu-lo refredar.
Per acabar:
- 50 g de nous
- trufa cuita
Poseu unes nous al damunt del pastís i cobriu-lo amb una capa prima de trufa cuita.