Pastís d’ametlla amb nous

Ingredients:

Per fer la pasta brisa:

  • 45 g de mantega pomada
  • 35 g de sucre llustre
  • 12 ml d’aigua
  • 100 g de farina
  • un polset de vainilla

Barregeu tots els ingredients amb les mans i folreu un motlle de 18-20 cm de diàmetre ( procureu que no quedi una capa massa gruixuda ).

Per fer la crema d’ametlla:

  • 45 g de mantega pomada
  • 45 g de sucre llustre
  • 1 ou
  • 50 g de farina d’ametlla
  • 20 g de farina
  • un rajolí de rom

Treballeu la mantega i el sucre. Incorporeu-hi l’ou i el rom i després la farina d’ametlla i la farina blanca. Barregeu-ho fins que quedi una pasta fina i poseu-la al damunt de la pasta brisa.

Enforneu el pastís a 180º durant 30 minuts i deixeu-lo refredar.

Per acabar:

  • 50 g de nous
  • trufa cuita

Poseu unes nous al damunt del pastís i cobriu-lo amb una capa prima de trufa cuita.