Torró de iema

Ingredients:

  • 250 g d’ametlla en pols
  • 250 g de sucre
  • 4 cullerades soperes d’aigua
  • 1 cullerada sopera rasa de llet condensada
  • 2 rovells d’ou
  • vainilla en pols
  • rovell d’ou confitat (iema)

Preparació:

Poseu l’aigua i el sucre en una cassola i traieu-ho del foc quan bulli. Afegiu-hi l’ametlla en pols i barregeu-ho bé. Incorporeu-hi la llet condensada, els rovells d’ou i la vainilla. Remeneu-ho fins que quedi una massa homogènia i escalfeu-ho durant 40-50 segons a foc lent , remenant-ho tota l’estona perquè no s’enganxi.Traieu-ho del foc i emmotlleu-ho.

Quan sigui fred, poseu iema en una cara, ensucreu-la i cremeu-la tot seguit.

Per fer el torró de fruita, substituïu els rovells d’ou per una cullerada de llet condensada i, afegiu-hi fruita confitada.