Pastís sol de peres i xocolata
Ingredients:
Per la pasta ensucrada d’ametlles:
- 90g de mantega pomada
- un pessic de sal
- 25g d’ametlla en pols
- 70g de sucre glaç
- 1/2 ou
- 180g de farina (45+135g)
Pel flam de xocolata:
- 65ml de llet
- 125ml de nata líquida
- 1/2 beina de vainilla
- 40g de xocolata de cobertura neg
- 25 g de sucre
Per les peres:
- 1 ou sencer
- 2 peres
- 50g de mel
Preparació:
Comenceu preparant la pasta ensucrada d’ametlles. Barregeu tots els ingredients amb els primers 45g de farina. Quan la pasta sigui homogènia, afegiu-hi els altres 135g i amasseu-ho tot. Deixeu reposar aquesta massa a la nevera una mitja hora. Folreu un motlle untat amb mantega amb aquesta pasta i torneu-lo a la nevera 15 minuts més. Coeu-lo al forn a 160º fins que quedi daurat (poc).
Peleu les peres i talleu-les en quarts. Traieu les llavors del mig. Escalfeu la mel en una cassola i quan sigui ben fosa afegiu-hi les peres. Deixeu-ho coure tot junt 2 o 3 minuts i reserveu-ho.
Feu bullir la llet, la nata i la vainilla tallada pel mig. Apagueu el foc, espereu-vos 2 minuts i retireu la vainilla. Afegiu-hi l’ou batut, el sucre i la xocolata i bateu-ho bé. Reserveu-ho.
Poseu les peres en forma de sol dins el motlle amb la pasta d’ametlles i aboqueu-hi suaument i pel mig el flam de xocolata. Coeu-ho al forn a 160º uns 12-15 minuts. Quan el flam estigui quallat, traieu el pastís del forn, deixeu-lo refredar i poseu-lo a la nevera durant 1-2 hores. Mengeu-vos el pastís a temperatura ambient.