Conill amb romesco

Ingredients:

  • 1 conill
    • 1 ceba
    • 4 tomàquets madurs
    • 1 sobre de nyora trinxada
    • 100 g d’ametlles i d’avellanes torrades
    • 3 grans d’all
    • 1 llesca de pa fregit
    • 1 tasseta de vi negre
    • sal, pebre, oli, farigola, romaní i orenga
    • patates per la guarnició

Preparació:

Salpebreu el conill tallat a trossos i fregiu-lo en una cassola fins que sigui ros.Treieu-lo del foc i guardeu el fetge a part.

Feu un sofregit amb la ceba, els tomàquets i les herbes en el mateix oli. Quan estigui, torneu a posar el conill a la cassola i afegiu-hi el vi. Un cop s’hagi reduit, afegiu-hi aigua o brou i una picada feta amb la nyora, els alls, les ametlles, les avellanes, la llesca de pa fregit i, si es vol, el fetge del conill (cuit abans). Deixeu-ho coure a poc a poc vigilant que no s’enganxi. (podeu afegir-hi aigua o brou, però penseu que la salsa ha de quedar espessa).

Quan estigui gairebé cuit, podeu afegir-hi unes patates enrossides a la paella.