Amanida de sípia i llenties
Ingredients:
- barreja d’enciams
- 1 sípia gran o 2 de petites
- 400 g de llenties
- una picada d’all i julivert
Per a la salsa:
- 1 sobre de nyora trinxada
- 40 g d’avellanes torrades
- 50 g d’ametlles torrades
- 1 tomàquets escalivats i pelats
- 1 gra d’all escalivat i pelat, segons el gust de cadascú
- 1/2 llesca de pa fregit
- ½ ceba escalivada i pelada
- sal, oli, vinagre, pebre i una mica de bitxo sec si es vol picant
Preparació:
Salteu la sípia tallada a daus, amb oli d’oliva fins que sigui daurada. Afegiu-hi la picada d’all i julivert i retireu-la del foc. En una plata poseu-hi una base de barreja d’enciams, les llenties pel damunt i els daus de sípia amb l’oli de la cocció.
Amaniu-ho amb la següent salsa:
Peleu les avellanes i les ametlles i trinxeules a la mà de morter. Afegiu-hi la nyora trinxada, la llesca de pa, el tomàquet, l’all i la ceba i una mica de bitxo sec.
Lligueu-ho tot en el morter, afegint-hi una mica de vinagre i oli d’oliva. Poseu-hi sal i pebre al vostre gust.
Aquesta salsa també es pot preparar barrejant tots els ingredients a la batedora.