Pastís de poma amb crema
Ingredients :
Per fer la pasta brisa:
- 250 g de farina
- 125 g de mantega
- 60 g de sucre llustre
- 1 ou gran
Barregeu tots els ingredients i folreu un motlle amb una capa ben prima de pasta. Punxeu la base amb una forquilla i enforneu a 180º durant 20-25 minuts aproximadament. Deixeu-la refredar.
Per fer el farcit de poma i panses:
- 1 poma
- 60 g de panses sultanes
- 30 g de sucre
- 1/4 de branca de canyella
- 1/4 de branca de vainilla
- un raig de rom
- 20 g de mantega
Foneu la mantega en una paella i afegiu-hi la poma tallada a daus, les panses sultanes, la canyella i la vainilla. Deixeu-ho coure una mica. Afegiu-hi el sucre i deixeu-ho daurar. Tireu-hi el rom i flamegeu-lo.
Per fer la crema sense ous:
- 250ml de llet
- 250 ml de nata líquida
- 125 g de sucre
- 35 g de midó
Barregeu tots els ingredients i poseu-los al foc . Remeneu tota l’estona fins que bulli. Afluixeu el foc i deixeu que es cogui 5 minuts més.
Preparació:
Poseu el preparat de poma a la base de la pasta brisa i cobriu-la amb la crema de llet i nata. Deixeu-ho refredar.