Canelons de foie i bolets amb salsa de ceps

Ingredients:

  • 300 g de xampinyons i gírgoles
    • 1 bossa de ceps secs
    • 2 cebes
    • 12 canelons
    • xantana
    • 1 llauna de foie-gras de fetge d’ànec
    • formatge parmesà
    • oli, sal, pebre, llet

Preparació:

Poseu a sofregir amb una mica d’oli la ceba tallada ben fina. Quan comenci a daurar-se, separeu-la en dues parts. A la primera, afegiu-hi els xampinyons i les gírgoles tallades en làmines ben fines, sal i pebre. Deixeu-ho coure a foc lent durant 10 minuts. Afegiu-hi el foie-gras i remeneu-ho bé fins que quedi una pasta uniforme i Farciu-ne els canelons. A la segona part de la ceba, afegiu-hi els ceps remullats, l’aigua de remullar-los, sal i pebre. Deixeu-ho coure uns cinc minuts. Afegiu-hi 300 ml de llet i deixeu que arrenqui el bull. Al cap d’un minut, tritureu-ho amb la batedora, ajusteu el punt de sal i espessiu aquesta salsa amb xantana (amb una o dues cullerades de cafè, serà suficient. Utilitzeu la batedora per desfer bé la xantana)

Escalfeu els canelons al forn, amb la salsa de ceps pel damunt, sense gratinar-ho. Afegiu-hi una mica de formatge parmesà ratllat just abans de servir-ho.