Pollastre farcit

Ingredients:

  • 1 pollastre

Pel farcit:

  • 100 g de salsitxes
  • 100 g d’orellanes de préssec
  • 50 g de pinyons
  • 100 g de prunes
  • 50 g de panses
  • 100 g de castanyes seques
  • sal, pebre, oli, farigola i orenga

Per l’acompanyament:

  • 3 tomàquets madurs
  • 1 ceba, 1 pastanaga I 1 porro
  • 3 grans d’all
  • 1 vas de vi blanc sec

Preparació:

Poseu en remull les prunes, les orellanes, les panses i els pinyons. Bulliu les castanyes amb les herbes. Talleu les salsitxes i les orellanes en trossos no massa grossos i saltegeu-les amb oli, a foc viu junt amb les panses, les prunes, els pinyons i les castanyes. Netegeu el pollastre, salpebreu-lo i farciu-lo amb aquest preparat.

En una plata d’anar al forn, poseu-hi una base amb les verdures tallades a trossets i amanides amb oli d’oliva. Poseu-hi el pollastre al damunt i rostiu-lo al forn a foc molt suau, tenint cura d’afegir-hi el vi quan les verdures comencin a enrossir-se. Deixeu-lo coure una hora i mitja o dues segons el tamany del pollastre. Si veiem que es resseca, podem afegir-hi aigua o brou.