Carquinyolis
Ingredients:
- 250 g de farina
- 50 g de pols d’ametlla
- 175 g de sucre
- 1 ou
- 45 ml d’aigua
- 1/2 sobre de llevat químic
- 125 g d’ametlla llargueta crua
- canyella en pols
- pell de llimona ratllada
Preparació:
Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà i feu-hi un forat al mig. Dins del forat poseu-hi el sucre, la pols d’ametlla, l’ou, l’aigua, el llevat químic, un polsim de canyella i una mica de pell de llimona. Barregeu tots aquests ingredients i, quan hagin format una massa homogènia, afegiu-hi les ametlles. Aneu-hi incorporant la farina fins que no en quedi gens.
Dividiu aquesta massa en porcions i feu-ne cilindres d’uns 2-3 cm de diàmetre. Poseu-los sobre la safata d’anar al forn (untada amb oli) i pinteu-los amb aigua o bé amb ou batut.
Enforneu-los a 180º durant 35-45 minuts.
Talleu-los en forma de carquinyoli (esbiaixats i com més prims millor) inmediatament després de sortir del forn.
Quan son freds, podeu conservar els carquinyolis en llaunes o en pots de vidre ben tapats