Carquinyolis

Ingredients:

  • 250 g de farina
    • 50 g de pols d’ametlla
    • 175 g de sucre
    • 1 ou
    • 45 ml d’aigua
    • 1/2 sobre de llevat químic
    • 125 g d’ametlla llargueta crua
    • canyella en pols
    • pell de llimona ratllada

Preparació:

Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà i feu-hi un forat al mig. Dins del forat poseu-hi el sucre, la pols d’ametlla, l’ou, l’aigua, el llevat químic, un polsim de canyella i una mica de pell de llimona. Barregeu tots aquests ingredients i, quan hagin format una massa homogènia, afegiu-hi les ametlles. Aneu-hi incorporant la farina fins que no en quedi gens.

Dividiu aquesta massa en porcions i feu-ne cilindres d’uns 2-3 cm de diàmetre. Poseu-los sobre la safata d’anar al forn (untada amb oli) i pinteu-los amb aigua o bé amb ou batut.

Enforneu-los a 180º durant 35-45 minuts.

Talleu-los en forma de carquinyoli (esbiaixats i com més prims millor) inmediatament després de sortir del forn.

Quan son freds, podeu conservar els carquinyolis en llaunes o en pots de vidre ben tapats