Gratinat d’albergínies i formatge de cabra

Ingredients:

  • 2 albergínies ben maques
  • 4 talls de formatge de cabra (de “rulo”)
  • 4-8 tomàquets madurs
  • una cullerada de sucre morè
  • unes fulles d’alfàbrega
  • un grapat de pinyons
  • oli, sal i pebre

Preparació:

Escaliveu les albergínies i un cop cuites peleu-les i talleu-les a tires. Trossegeu els tomàquets pelats i coeu-los a foc lent amb oli, sal i una cullerada de sucre morè. Retireu-ho del foc quan el sucre s’hagi fos i els tomàquets siguin lluents .

Poseu les tires d’albergínia al fons d’una plata que pugui anar al forn. Salpebreu-les. Afegiu-hi els tomàquets i les rodanxes de formatge de cabra. Just abans de servir-ho, enforneu-ho i quan el formatge es comenci a gratinar, retireu-ho, afegiu-hi els pinyons (torrats en una paella, amb una gota d’oli) i amaniu-ho amb l’oli d’alfàbrega. (que haurem preparat triturant les fulles d’alfàbrega amb oli d’oliva a la batedora)