Gratinat de patates amb brandada de bacallà

Ingredients:

  • 4 patates mitjanes
  • 200 g de bacallà esqueixat
  • 3 grans d’all
  • nata líquida
  • sal,oli i julivert
  • un grapat d’ametlles, avellanes, nous i pinyons
  • enciam

Preparació:

Bulliu les patates amb pell. Deixeu-les refredar i feu-ne rodanxes d’ 1 cm.

Fregiu els alls a poc a poc fins que siguin rossos. Afegiu-hi el bacallà i, just quan es torni blanc, treieu-lo (si ha fet molta aigua, deixeu-la reduir i ajunteu-la després amb el bacallà). Tritureu-ho tot . Afegiu-hi la nata líquida fins a obtenir una pasta cremosa però consistent.

En una plata d’anar al forn, poseu-hi les patates amanides amb una salsa feta amb oli i julivert. Cobriu cada patata amb una capa de brandada de bacallà. Esmicoleu els fruits secs i repartiu-los pel damunt. Gratineu-ho al forn.

Aquest plat es serveix acompanyat d’un assortit d’enciams.