Canelons de bacallà

Ingredients:

    • 200 g de bacallà esqueixat remullat
    • 100 g de nata
    • 200 ml de llet
    • 40 g de maicena
    • 12 plaques de caneló
    • 50 g d’ametlla filada
    • 50 g de formatge emmental
    • 500 ml de salsa beixamel
    • olivada (d’olives negres)
    • oli, sal i pebre

Preparació:

Poseu a sofregir la ceba laminada amb oli, sal i pebre. Quan comenci a daurar-se afegiu-hi el bacallà, deixeu-ho coure un parell de minuts i afegiu-hi la nata. Quan comenci a bullir, tritureu-ho tot plegat amb la batedora. Torneu-ho al foc i afegiu-hi la llet amb la maicena deixatada. Coeu-ho sense deixar-ho de remenar. Si veieu que us queda una pasta massa espessa, podeu afegir-hi una mica més de llet.

Farciu els canelons amb aquesta pasta, cobriu-los amb una salsa beixamel, a la que haureu afegit el formatge emmental i tireu-hi pel damunt l’ametlla filada. Gratineu-los al forn fins que l’ametlla comenci a daurar-se. Finalment, deixateu una cullerada