Crema de calçots amb romesco
Ingredients:
- 12 calçots
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 2 patates
- oli d’oliva
- salsa romesco
- sal
Preparació:
Poseu oli en una cassola, tireu-hi els calçots tallats petits, la ceba, els alls tallats i les patates. Saleu-ho. Deixeu-ho coure a foc baix durant 15 minuts, afegiu-hi aigua i deixeu-ho coure 20 minuts més. Passeu-ho per la batedora i el colador xinès. Ajusteu el punt de sal. Munteu el plat posant la crema en un plat i pel damunt, una cullerada de salsa romesco per donar-li gust i color.
Pel romesco:
- 1/2 sobre de nyora trinxada
- 2 tomàquets escalibats
- 1 gra d’all escalibat
- 40 g d’ametlles i avellanes torrades
- sal,oli,vinagre
Preparació
Trinxeu les ametlles i les avellanes pelades a la batedora. Afegiu-hi la nyora trinxada, el tomàquet escalibat i pelat, l’all escalibat. Lligueu-ho tot afegint-hi oli i vinagre. Poseu-hi sal i pebre al vostre gust.