TIRAMISÚ

Ingredients:

4 ous

250 grs. formatge Mascarpone (una terrina)

30 grs. sucre

12-14 melindros o “bizcochos Fontaneda” (són més durs)

150 cc. cafè fred

1 cullerada de rom (opcional)

cacau en pols

Elaboració:

Muntar les clares a punt de neu ben ferm (amb un polsim de sal és més fàcil)

Barrejar els rovells amb el sucre, fins que quedi una crema blanquinosa i molt fina.

Afegir-hi el formatge i batre enèrgicament. Afegir, si cal, el rom.

Barrejar les dues barreges, amb molt de compte.

Sucar els melindros o “bizcochos” en el cafè i anar fent una base en un motlle quadrat o rectangle. Han de quedar ben junts.

Abocar-hi la barreja dels ous per sobre.

Posar-ho a la nevera de 2 a 3 hores abans de servir. Tirar el cacau en pols per sobre just a l’últim moment.

PD: no queda la massa gaire compacte, és a dir quan serveixes es desfà una mica. Si es vol es pot congelar i així es garanteix que no es desfaci.