TIRAMISÚ
Ingredients:
4 ous
250 grs. formatge Mascarpone (una terrina)
30 grs. sucre
12-14 melindros o “bizcochos Fontaneda” (són més durs)
150 cc. cafè fred
1 cullerada de rom (opcional)
cacau en pols
Elaboració:
Muntar les clares a punt de neu ben ferm (amb un polsim de sal és més fàcil)
Barrejar els rovells amb el sucre, fins que quedi una crema blanquinosa i molt fina.
Afegir-hi el formatge i batre enèrgicament. Afegir, si cal, el rom.
Barrejar les dues barreges, amb molt de compte.
Sucar els melindros o “bizcochos” en el cafè i anar fent una base en un motlle quadrat o rectangle. Han de quedar ben junts.
Abocar-hi la barreja dels ous per sobre.
Posar-ho a la nevera de 2 a 3 hores abans de servir. Tirar el cacau en pols per sobre just a l’últim moment.
PD: no queda la massa gaire compacte, és a dir quan serveixes es desfà una mica. Si es vol es pot congelar i així es garanteix que no es desfaci.