Pastís de nous i ganache de xocolata
Ingredients i muntatge:
Per fer la pasta ensucrada amb ametlles:
-90g de mantega pomada
-un polset de sal
-70g de sucre llustre
-25g d’ametlla en pols
-1/2 ou sencer
-180g de farina (45 + 135 )
Barregeu en un bol la mantega, la sal, el sucre llustre, l’ametlla en pols el mig ou i els 45g de farina. Quan la pasta estigui homogènia, afegiu-hi els 135g de farina i barregeu-ho tot breument. Esteneu-la entre dos fulls de plàstic amb l’ajuda d’un corró, donant-li un gruix d’uns 3mm. Deixeu-la al congelador durant una hora.
Retireu el plàstic i folreu un motlle untat amb oli d’uns 20cm de diàmetre . Fornegeu-lo a 160º uns 20 minuts, fins que estigui daurat.
Per fer la ganache de xocolata:
-160g de cobertura negra
-140ml de nata líquida 35% MG
-20g de mel
-20g de mantega
Desfeu la xocolata al bany maria o al microones (posició de descongelar). Escalfeu la nata i la mel fins que bulli. Aboqueu 1/3 de la nata al damunt de la xocolata i remeneu enèrgicament amb una espàtula fins que quedi ajuntat. Incorporeu el segon terç de la mateixa manera i després l’últim terç.
Aneu remenant i quan la ganache estigui al voltant dels 40º, afegiu-hi la mantega i barregeu fins que quedi ben incorporada.
Muntatge
- 75g de nous
Poseu les nous al damunt de la pasta ensucrada i aboqueu-hi la ganache de xocolata .
Deixeu-ho refredar unes dues hores a la nevera