Bunyols de l’Empordà

Ingredients:

    • 250 g de farina de mitja força
    • 60 ml de llet
    • 2 ous sencers
    • 35g de mantega pomada
    • 75g de sucre
    • 4g de llevat liofilitzat
    • 1 pessic de sal
    • 1/2 culleradeta de canyella en pols
    • 1 culleradeta d’anís en pols
    • 1 culleradeta de pell de llimona ratllada

Preparació:

Barregeu la farina, el sucre, el llevat, la sal, la canyella, l’anís i la pell de llimona en el bol de l’amassadora. Engegueu-la i afegiu-hi els ous, la llet i la mantega pomada. Amasseu fins a obtenir una massa elàstica i tova ( 6-8 minuts). Feu una bola (unteu-vos les mans amb oli) i deixeu-la reposar fins que dobli el volum (1 hora aproximadament).

Modeleu dues botifarres de 3 cm de diàmetre feu-hi talls d’uns 2 cm i deixeu-los en una safata untada amb oli girant-los ¼ de volta. Deixeu-ho fermentar 1- 2 hores .

Poseu una paella amb oli al foc i fregiu-hi els bunyols fent-hi un forat al mig amb els dits. Col-loqueu-los en un plat amb paper de cuina per xopar l’oli. Polvortizeu els bunyols amb anís líquid i ensucreu-los bé.

Els bunyols s’han de menjar el mateix dia que es fan.