Biscuit de xocolata amb crema anglesa
Per el biscuit:
- 80 g de pols d’ametlla
- 6 ous
- 120 g de sucre glaç
- 50 g de farina
- 50 g de cacau
- 60 g de sucre glaç
- 50 g de mantega (pomada)
Munteu les clares amb els 60 g de sucre a punt de neu.
Barregeu la pols d’ametlla, els rovells i els 120g de sucre. Afegiu-hi la farina i el cacau i, quan la pasta sigui homogènia, incorporeu-hi les clares i la mantega tot remenant.
Ompliu un motlle de 18-20 cm de diàmetre i enforneu-lo a 180º durant 15 o 20 minut
Per la crema anglesa:
- 2 rovells d’ou
- 60 g de sucre glaç
- 250 ml de llet
- un polset de vainilla en pols
Bateu els rovells amb el sucre i la meitat de la llet fins que quedi ben barrejat.
Feu bullir la resta de la llet amb la vainilla.
Treieu-ho del foc i ajunteu les dues parts sense deixar de remenar. Torneu-ho a fer bullir, sempre remenant.
Poseu un tall de biscuit a cada plat i banyeu-lo amb la crema anglesa.