Coca de brioix amb llardons

Ingredients:

Per la massa

  • 250 g de farina de mitja força
    • 100 ml de llet
    • 1,5 ou
    • 1/2 sobre de llevat de forner
    • 35 g de mantega o de llard
    • 50 g de sucre
    • un pessic de sal
    • canyella, llimona, matafaluga o anís
  • 1 terrina de llardons trinxats

Pel massapà:

  • 50 g de pols d’ametlla
  • 50 g de sucre

Per adornar la coca

  • 50g de pinyons
  • 5 cireres confitades

Preparació:

Desfeu el llevat amb la llet, afegiu-hi tots els altres ingredients menys els llardons i finalment la farina. Treballeu aquesta massa fins que no s’enganxi als dits. Afegiu-hi els llardons i amasseu-los per repartir-los bé.

Unteu el taulell amb una mica d’oli, poseu-hi la massa al damunt, arrodoniu-la i deixeu-la dins d’un pot untat amb oli. Poseu el pot dins d’una cassola amb aigua calenta (que no cremi) perquè fermenti més de pressa. Tapeu-lo amb un drap i deixeu reposar la massa uns 30 minuts. Torneu a untar el taulell amb una mica d’oli. Estireu la massa amb el corró i doneu-li forma de coca. Poseu-la sobre una llauna d’anar al forn. Pinteu la coca amb un massapà clar (pols d’ametlla, sucre i aigua) i adorneu-la amb pinyons i cireres. Deixeu-la pujar fins que augmenti el doble. Empolseu-la amb sucre i, tot seguit, coeu-la al forn a 220ºC Durant 10 o 15 minuts.