Coca de brioix amb llardons
Ingredients:
Per la massa
- 250 g de farina de mitja força
- 100 ml de llet
- 1,5 ou
- 1/2 sobre de llevat de forner
- 35 g de mantega o de llard
- 50 g de sucre
- un pessic de sal
- canyella, llimona, matafaluga o anís
- 1 terrina de llardons trinxats
Pel massapà:
- 50 g de pols d’ametlla
- 50 g de sucre
Per adornar la coca
- 50g de pinyons
- 5 cireres confitades
Preparació:
Desfeu el llevat amb la llet, afegiu-hi tots els altres ingredients menys els llardons i finalment la farina. Treballeu aquesta massa fins que no s’enganxi als dits. Afegiu-hi els llardons i amasseu-los per repartir-los bé.
Unteu el taulell amb una mica d’oli, poseu-hi la massa al damunt, arrodoniu-la i deixeu-la dins d’un pot untat amb oli. Poseu el pot dins d’una cassola amb aigua calenta (que no cremi) perquè fermenti més de pressa. Tapeu-lo amb un drap i deixeu reposar la massa uns 30 minuts. Torneu a untar el taulell amb una mica d’oli. Estireu la massa amb el corró i doneu-li forma de coca. Poseu-la sobre una llauna d’anar al forn. Pinteu la coca amb un massapà clar (pols d’ametlla, sucre i aigua) i adorneu-la amb pinyons i cireres. Deixeu-la pujar fins que augmenti el doble. Empolseu-la amb sucre i, tot seguit, coeu-la al forn a 220ºC Durant 10 o 15 minuts.