Pa blanc (panets)
Ingredients:
- 500 g de farina de mitja força
- 1 sobre de llevat
- 10 g de sal
- 325 ml d’aigua
Preparació:
Barregeu el llevat amb la farina. Afegiu-hi la sal i l’aigua i treballeu la massa estirant-la per incorporar-hi el màxim d’aire possible .Continueu treballant-la fins que es no s’enganxi al taulell. Feu una bola. Enfarineu un bol i poseu-hi la massa. Tapeu-la i deixeu-la reposar 1 hora aproximadament.
Aboqueu la massa damunt del taulell. Partiu-la en tres trossos. Aplaneu-los amb el palmell de la mà . Doblegueu un cantó fins al mig, després l’altre i finalment doblegueu la massa pel mig per obtenir una forma de salsitxa.
Talleu la salsitxa en trossos iguals. De cada tros feu-ne una bola portant les puntes cap al mig fent rodar la bola a mida que es treballa. Poseu els panets a la plata d’anar al forn i tapeu-los amb un drap. Deixeu-los reposar fins que tinguin el doble de volum.
Tingueu el forn calent a 250º. Poseu-hi els panets i ruixeu-los amb aigua. Abaixeu la temperatura a 230ºi coeu-los durant 10-15 minuts.