Dues galetes diferents amb ganache
Galeta de cacauets i taronja:
- 60g de farina
- 100g de farina d’ametlla
- 60g de cacauets garrapinyats salats
- 25g de sucre
- 75g de mantega pomada
- 2 rovells d’ou
- 15g de pell de taronja confitada
Galeta de figues i avellanes:
Substituïu els cacauets i la pell de taronja per:
- 45g d’avellana torrada
- 50g de figues “pajareras”
Treballeu la mantega i el sucre i afegiu-hi els rovells. Incorporeu-hi les farines i treballeu-ho fins que la massa sigui homogènia. Ajunteu-hi els cacauets (trinxats amb el corró) i la taronja (o bé les avellanes i les figues trossejades).
Estireu la massa (uns 8mm d’alçada), doneu-li la forma que vulgueu i congeleu-la.
Coeu al forn a 180º entre 12 i 15 minuts.
Ganache:
- 110ml de nata líquida (35% MG)
- 185g de cobertura negra
- 20 g de mantega
- 1 cullerada de postres de mel
Bulliu la nata amb la mel i aboqueu-la damunt la xocolata (desfeta prèviament al bany maria) en tres vegades, tot remenant amb unes varetes enèrgicament. Quan s´hagi refredat una mica (40º) incorporeu-hi la mantega.
Folreu uns motlles amb tires d’acetat i ompliu-los amb la ganache (un gruix de 2cm). Deixeu-ho cristal·litzar 24 hores, desemmotlleu-ho i poseu la ganache damunt les galetes (feu servir una mica de cobertura desfeta per enganxar-ho).