Dues galetes diferents amb ganache

Galeta de cacauets i taronja:

  • 60g de farina
  • 100g de farina d’ametlla
  • 60g de cacauets garrapinyats salats
  • 25g de sucre
  • 75g de mantega pomada
  • 2 rovells d’ou
  • 15g de pell de taronja confitada

Galeta de figues i avellanes:

Substituïu els cacauets i la pell de taronja per:

  • 45g d’avellana torrada
  • 50g de figues “pajareras”

Treballeu la mantega i el sucre i afegiu-hi els rovells. Incorporeu-hi les farines i treballeu-ho fins que la massa sigui homogènia. Ajunteu-hi els cacauets (trinxats amb el corró) i la taronja (o bé les avellanes i les figues trossejades).

Estireu la massa (uns 8mm d’alçada), doneu-li la forma que vulgueu i congeleu-la.

Coeu al forn a 180º entre 12 i 15 minuts.

Ganache:

  • 110ml de nata líquida (35% MG)
  • 185g de cobertura negra
  • 20 g de mantega
  • 1 cullerada de postres de mel

Bulliu la nata amb la mel i aboqueu-la damunt la xocolata (desfeta prèviament al bany maria) en tres vegades, tot remenant amb unes varetes enèrgicament. Quan s´hagi refredat una mica (40º) incorporeu-hi la mantega.

Folreu uns motlles amb tires d’acetat i ompliu-los amb la ganache (un gruix de 2cm). Deixeu-ho cristal·litzar 24 hores, desemmotlleu-ho i poseu la ganache damunt les galetes (feu servir una mica de cobertura desfeta per enganxar-ho).