Pastís de fruites del bosc

Pasta sablé:

  • 20g d’ametlla en pols
  • 50 g de sucre moreno
  • 50 g de mantega
  • 100 g de farina
  • 1/2 ou

Barregeu tots el ingredients i folreu un motlle d’uns 20 cm de diàmetre amb aquesta barreja.

Financier:

  • 40 g de farina
  • 40 g d’ametlla en pols
  • 100 g de sucre llustre
  • 3 clares d’ou
  • 40g de mantega

Barregeu la farina, la pols d’ametlla i el sucre. Afegiu-hi primer les clares d’ou i després la mantega. .Poseu aquesta barreja dins la cassoleta de pasta sablé i enforneu-ho a 180º durant 20-25 minuts.

Crema anglesa

  • 250 ml de llet
  • 50 ml de nata líquida
  • 3 rovells d’ou
  • un polset de vainilla
  • 3 fulls de gelatina

Feu bullir la llet i la nata amb la vainilla. A part, barregeu els rovells i el sucre. Afegiu 1/3 de la llet bullint als ous sense deixar de remenar, i després tota la llet. Torneu-ho a escalfar a foc lent sense que arribi a bullir i sense deixar de remenar.Apagueu el foc i afegiu-hi els fulls de gelatina remullats. Coleu-ho. Repartiu la crema anglesa damunt el financier. Poseu-ho a la nevera 2-3 hores.

Per acabar, escalfeu una mica de gelatina de poma i quan estigui desfeta, afegiu-hi una tarrina de fruites del bosc. Remeneu-ho i poseu-ho pel damunt del pastís.Deixeu-ho refredar.